Test av köpeglass i USA

glassfrys-usa

Självklart var jag tvungen att testa så många glassorter som möjligt när jag var i kalifornien. Jag tog till och med mig ett sånt picknickbestick i plast för att alltid vara redo – redo att hugga in på en burk kakdegsfylld veganglass!

Nedan är glassarna jag valde att smaka – bland många många olika smaker. Jag försökte iaf täcka in ett antal olika tillverkare för att få en uppfattning om hur krämiga osv de var i jämförelse. Men en liten fotnot: olika smaker kan vara väldigt olika inom samma märke (oatly är ett exempel), så andra smaker kan vara väldigt annorlunda..

Let the feast begin!! (ps: en liten ursäkt för mobilkamerafoton i dålig kvalitet, kameran är sönder…)

mudslinger-usa

Muddslinger’s freestyle – Memphis mudd pie
Kaffe, choklad, kakbitar och nån sprit? Gjord på kokosmjölk av Maggie Mudd, som har en vegansk glassbar i San fransisco. Riktigt god, både i konsistens och utförande och i valet av smak. Ska definitivt testa att göra något liknande hemma.

wholesoy

WholeSoy&Co – Chocolate hazelnut
Njaee.. För mycket chokladsmak och för svag hasselnötssmak. Dessutom med en tydlig bismak av soja. Som om inte detta vore nog kändes den dessutom allt annat än krämig. Liknas nog närmast vid ett paket Tofuline chokladglass som legat i frysen några månader och blivit riktigt isig. Sågningen är ändå inte vid fotknölarna – den är godare än ett vattnigt big pack – men det finns definitivt bättre glassburkar att lägga pengarna på. Däremot är deras yoghurt riktigt krämig och god!

decadent1

Purely decadent – Blueberry cheesecake
Glutenfri! Cheesecakeglass med fruktsmak, bitar av torkade bär och digestivekex. Enda kritiken är väl att den inte smakade så mycket cheesecake. Dock kanske den godaste fruktglass jag någonsin köpt.

decadent-usa

Purely decadent – Snicker doodle
Glutenfri! Kanelglass med mjuka kakbitar. Till och med en kanelglassfientlig person som jag gillade denna starkt. Enda kritiken är att glasen kändes som att den innehöll för lite fett och för mycket socker. Söt och en svag hint av vattnighet. Men definitivt med betoning på svag.

dulcenoleche-usa

Double rainbow Soy cream – Dulce no leche
Resans vinnare på glassfronten! Denna pint med kolaglass ripplad med kolasås är så krämig och smakrik att den slår det mesta. För er som testat ”äkta” Dulce de leche så kan jag tala om att detta är en riktigt dålig kopia. Och tur är väl det, eftersom vanlig Dulce de leche smakar sockrat messmör snarare än kola. Denna glass däremot – ljuvlig ljuvlig kolasås!!! Double rainbow är ”tyvärr” ett San Fransiscobaserat företag, så risken är att det är svårare att hitta produkterna i andra delar av USA. Nästa gång jag får chansen (som jag hoppas blir av någon gång…) kommer jag definitivt testa alla smaker från Double rainbow!

pinnglass-usa

Det fanns också en hel del pinnglass, sandwiches osv… Synd att man inte kan äta oavbrutet…

VeggieToppen

Tags: , , , , , , , , , , ,

11 Responses to “Test av köpeglass i USA”

 1. Josefine says:

  Aaaaahhhhh! Vill också ha! Antar att det inte är så stor chans att de där företagen kommer till Sverige, så vi får väl fixa glass för egen maskin hemma istället… Har äntligen gjort slag i saken och fixat en blogg, glassrecept kommer nog att finnas en del av så småningom (just nu bara ett). Hoppas det är OK att jag länkat hit och till kopandafoods.

 2. Sara says:

  Vad roligt att prova sej genom glass sorter i USA! Jag åt en glass när jag var i Canada som jag fortfarande inte kan glömma, så otroligt god!

 3. Lillsnörpa says:

  JAG ÄLSKAR OCKSÅ GLASS<3

 4. Nu blir jag avis -sååå mkt smarrig glass1

 5. Sandra says:

  Tar du ställning mot Marockos ockupation av Västsahara? Skriv då under här –> http://www.fishelsewhere.eu/index.php?cat=139&art=1021

 6. Fanny says:

  Polkaglass är min absoluta favorit, än så länge i alla fall! I framtiden kommer jag testa många av dina glassar och jag hoppas att det är lugnt att jag lägger upp recepten, samt länkar till din sida, på min blogg.

  Kul att du tycker om mitt bloggnamn. :) Glass mot Glass är också riktigt bra! GBs animaliska klumpar går inte att jämföra med hemmagjord vegansk glass!

 7. elin says:

  Du sa i tidningen bulletinen att du saknade sandwich, om du tar lite kladdkaka med glass smakar det nästan exakt likadant ;)

 8. Angela Davis says:

  I DC hade jag som mål att prova en ny glass i veckan. Jag fastnade snabbt för Purely Decadent/Turtle Mountain’s kokosbaserade i Vanilla eller Turtle Trail som är vanilj med kolasås och kanderade pecans. OMG! En del sojaglassar var lite isiga. Till exempel gillade jag inte alls kanelglassen ovan. Tofuline känns så dassig i jämförelse med allt som finns i veganglasslandet USA.

 9. Johanna says:

  Åh, helt underbart! Glass kan man inte få för mycket av. Det går liksom inte!

 10. Candy says:

  Men åhhh, varför finns inte ett så här brett sortiment med veganglass i Sverige?

 11. malin says:

  hallå glass mot glass! vakna till liv igen! och testa förslagsvis den här glassmaskinen http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/obhnordica/pressrelease/view/ny-glassmaskin-foer-otaaliga-glassaelskare-601312