Mörk chokladglass med cognac och valnötter

mörk chokladglass med cognac och valnötter

Hm, har man gått för långt mot den mörka sidan om man börjar inkludera cognac i recepten? Kan man göra bättring genom att åtminstone stava det “konjak”? Vet inte. Men den här glassen är så stört god så jag glömmer fundera på annat.

2 dl grädde (Läs mer)
2 dl god sojamjölk, t.ex Alpros blå
1 dl strösocker
1 dl kakao
100 g mörk choklad
2 tsk konjak

50 g finhackad choklad
50 grovhackade valnötter

Blanda socker och kakao. Värm med mjölken under omrörning tills sockret smält eller ungefär tills mjölken börjar ryka. Ta av kastrullen från plattan. Tillsätt grädden och finhackad choklad och rör tills blandningen är helt slät. Behövs det kan du försiktigt värma lite till. Rör i konjaken. Täck över kastrullen och ställ in i kyl eller frys tills riktigt kall. Frys till glass i glassmaskin eller på annat sätt. I slutet rör du i valnötter och hackad choklad.

Tips! Får du inte tag i lika billig Tallinnkryssningscognac som jag så kan du prova med andra spritsorter som du har till hands. Det finns också cognacsessens att köpa som man blandar med t.ex. vodka, vet inte hur de smakar men kanske värt att testa om man vill spara pengar. Kan ju också vara en idé om man vill göra en helt alkoholfri variant.

Tags: , ,

Comments are closed.